Big J’s Burger

4 abr.

Hamburgueses Be-Bop-A-Lula

Als Estats Units dels anys 50, la proliferació de diners —petits restaurants prefabricats— era símptoma d’optimisme i prosperitat. Establiments on servien menjar típicament americà, econòmic, ràpid, en un ambient distès i generalment, durant les vint-i-quatre hores.

El Big J’s Burger és un establiment de Barcelona que aposta per mantenir viu aquest esperit yankee, el del cartell de neó, el juke-box, el tupé i la xupa de cuir.

Tot i un cert aire de cartró-pedra, l’ambient general està força aconseguit: color vermell i blanc en parets i tapisseria, xapa metàl·lica i trames de quadres blancs i negres evocant la cultura Hot Rod, els imprescindibles diner booth o compartiments amb sofàs, ventiladors de sostre i atrezzo retro americà com ara un dispensador de gasolina, un juke-box, la meitat de la carrosseria d’un cadillac Bel Air i decorant les parets, uns collages pseudo-pop no gaire encertats. Jo destaco el moble bar sixties amb la forma del seu logotip i la doble màquina batedora estil vintage on preparen els milkhakes.

Vam esperar 5 minuts a la barra per poder seure en una de les taules amb sofàs. En aquella breu espera ja vaig decidir què soparia. La carta està formada per Snacks, Frankfurts, Hamburgueses, Amanides, Milkshakes i Postres. Nosaltres anàvem al que anàvem i ningú es va plantejar altra cosa que no fós una hamburguesa.

Vam voler obrir el sopar amb dues racions prèvies de l’Snack Mix per a compartir. El Mix està format per 3 unitats de cadascun dels snacks de la carta: Mozzarella Fingers, Onion Rings, Nuggets, Chicken Wings i Jalapeños Cheddar. Tot productes congelats dignes de qualsevol fast-food servits, però, en una autèntica panera i amb dues salses d’acompanyament: barbacoa i honey-mustard.

Arribat el torn de l’hamburgesa direm que al Big J’s pots triar-ne 7 tipus diferents i les sel·leccionades van ser una Big J’s, una Richy’s amb bacó i ceba cruixent com a ingredients extra i dos Flo Waoo, una de les quals, per a mi. Totes inclouen patates fregides i una mica d’amanida de col.

La Flo Waoo és una hamburgesa d’aspecte força impressionant. Com que duu dues hamburgueses de 100gr, està muntada modus torre. Això és: amb tres panets, un a dalt, un a baix i un al mig, a la manera de la Doubble-Decker original d’en Bob Wian, propietari del primer Big Boy.

El primer gran encert és el tipus de pa, estil americà (difícil de trobar als forns de Barcelona per fer-se-la a casa). El primer gran error: les patates fregides també són congelades. Encara que les patates fregides congelades ja comencen a ser un clàssic arreu.

El gust global de l’entrepà és correcte, tant pels ingredients com per la salsa que els amaneix. Però la carn de la meva hamburgesa era seca i molt premsada. S’ha de dir que a primera vista la carn de l’hamburgesa Big J’s, un filet més gruixut de 250gr, semblava una mica més tendre i fet més al punt. Tot i això, una carn amb cap tipus de gust i amb la sensació que no es presta cap atenció especial cap al que se suposa que és l’ingredient estrella del local.

Encara que al Big J’s el viatge en el temps no és tan autèntic com a altres diner revival com l’Eddie Rocket’s o el Peggy Sue, val la pena submergir-se en la seva decoració durant una estona, ja sigui durant el cap de setmana abans d’una nit de festa o una peli als cinemes Aribau com aprofitant el carnaval disfressant-nos de Danny Zuko/Sandy Olson. Per això és una llàstima que el menjar no sigui més autèntic i no disti gaire de qualsevol fast food. També s’ha de dir que per poc més del que costa un menú Whopper o Big Mac, pots sopar tranquilament al Big J’s en un ambient molt més atractiu, amb servei de taula i uns increïbles sofàs americans.

Big J’s Universitat: Aribau 18, 08011-Barcelona / Dilluns-Diumenge 13h-3h


Deixa un comentari